Her kommer en oppskrift på en superduper wok med nudler. Den er enkel og lage og smaker veldig veldig godt. Da kjøttet er best hvis det får marinere er det greit å begynne noen timer før, legg det eventuelt i kjøleskapet over natten. Det eneste spesielle man trenger er oystersaus, men dette finner man på matbutikker som Meny og lignende! Jeg har også laget med oyster & spring onion woksaus i mangel på ren oystersaus. Enjoy
Til denne retten trenger du:
1 pakke eggnudler
Oksekjøtt i tynne skiver
3ts salt
3ss oystersaus
2-300g rensede reker (kan sløyfes)
2-3 stilker stangselleri
2 gulrot
1 purre
1 paprika
salt og pepper
Start med å strimle kjøttet i biter dersom det ikke er ferdigstrimlet. Bland sammen salt og oystersaus i en brødpose og bland kjøttet i marinaden. La kjøttet marinere i 3-4 timer, eventuelt over natten i kjøleskapet.
Kok opp en kjele med vann og la eggnudlene trekke etter anvisningen på pakken. Hell de så i et dørslag og la de renne av, rør litt med en gaffel.
Varm opp en wok eller stor stekepanne med olje og stek kjøttet. Ta ut kjøttet før du eventuelt steker reker, etterfulgt av grønnsakene. Jeg pleier å steke litt og litt og ha det over i en dyp tallerken på benken etterhvert som det blir ferdig stekt. På bildet over har jeg hatt gulrot oppi etter kjøttet var stekt for å få litt av saussmaken også på disse. Ha mer olje i panna og stek nudlene lett. Bland så i det andre og smak til med salt og pepper.
Server og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar